چرا خاویار گران است ؟ ۱۳۹۹/۵/۱۵ ۲۳:۱۶:۵

چرا خاویار گران است ؟


چرا طلا گران است ؟ چون کمیاب است ! خاص است و به دست آوردنش سخت
گرانترین نوع خاویار خاویار سیاه یا بلوگا است که هر ماهی برای تولید آن 12 تا 16 سال زمان نیاز دارد !

این دقیقا برای خاویار هم صدق میکند
خاویار اصل ارگانیک بسیار کم یاب است سخت بدست می آید و یک ماده ی خاص از نظر مزه و ارزش غذایی است !


خاویار طلایی و مشکی


خاویار چه طعم و مزه ای دارد ؟
طعم خاویار یک طعم شور خوش آیند همرار با طعم ماهی است


خاویار سیاه


آیا خاویار حرام است ؟


طبق پاسخ مکارم شیرازی در سایتش :
"پرسش : خوردن خاویار چه حکمی دارد؟
پاسخ : خوردن خاویار ماهی های حلال گوشت (پولک دار) اشکالی ندارد."
https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=21&lid=0&catid=566&mid=116597


خاویار چیست؟



خاویار تخمک ماهی یا سلول جنسی ماهی است
یکی از مهمترین ماهیانی که از خاویار آن استفاده میشود فیل ماهی دریای خز است
این ماهی از ماهی های قدیمی و در خطر انقراض هستند

خواص خاویار چیست؟

در مورد خواص خاویار بحث های زیادی وجود دارد عده ای آن را اکسیر جوانی ، معجزه گر ، رشد دهنده ی مغز و بدن ، افزایش دهنده ی هوش و آن را مروارید سیاه می نامند
در بررسی های انجام شده به این نتیجه رسیده اند که خاویار میتواند در درمان افسردگی ها ، بیماری های سیستم عصبی و بهبود سرطان مفید باشد


ارزش غذایی صد گرم خاویار

246 کیلو کالری انرژی دارد
17.9 گرم چربی
4.06 گرم چربی اشباع
558 میلی گرم کلسترول
4 گرم کربو هیدرات
24.6 گرم پروتئین

حاوی ویتامین های A , B1 , B2 , B3 , B5 , B6 , B9 , B12
ویتامین D
ویتامین E , مقدار کمی K

همچینی خاویار سرشار از امگا3 است


------------------------------------------------------------

انواع خاویار

خاویار از چند گونه ماهی استخراج میشود و بسته به نوع ماهی ، نوع خاویار دسته بندی میشود ، مهمترین انواع خاویار خاویار سیاه ، طلایی و سرخ است که خاویار سیاه از همه ی گران تر است

روش استخراج و تولید خاویار چگونه است

خاویار را از چندین ماهی مختلف میگیرند
مهمترین آنها فیل ماهی است که از آن خاویار سیاه یعنی با ارزش ترین خاویار استخراج میشود
رتبه ی بعدی تاس ماهی است که از آن خاویار طلایی استخراج میشود
و ارزان ترین نوع خاویار را هم از ماهی اوزون برون میگیرند
برای استخراج ، ابتدا ماهی ها را صید و پس از بررسی میکشند و خاویار را از شکمشان بیرون می آورند

البته جدیدا برای جلوگیری از منقرض شدن ، باید ماهی ها را زنده نگه دارند و فقط خاویارشان را بیرون بیاورند و مقداری هم برای ادامه ی نسل در شکمش باقی بگذارند و دوباره آزادشان کنند
ولی با همه ی این برنامه ها باز هم فیل ماهی دریای خزر در خطر انقراض قرار دارد

خاویار را چگونه میخورند ؟

خاویار باید سرد خورده شود ، هرگز خاویار را در دمای اتاق یا روی گرما قرار ندهید ، حتی میتوانید ظرف خاویار را هنگام سرو کردن درون ظرف یخ بگذارید

خاویار را در ظرف های استیل ، آهنی ، لیوان های آهنی قرار ندهید زیرا ممکن است تلخ شود ، بهترین ظرف ، ظرف های شیشه ای یا پلاستیکی است

خاویار های مختلف طعم های مختلفی دارند ، سعی کنید خاویار های مختلف مثل قرمز ، سیاه و طلایی را با هم سرو کنید چون ممکن است طعم یک نوع خاویار را دوست نداشته باشید

خاویار به مقدار یک قاشق غذا خوری برای هر کس باید سرو شود و بیشتر از آن غیر معمول است ، همچنین خوردن خاویار باید آهسته باشد تا طعم و مزه ی آن را کامل حس کنید

خاویار بهتر است همراه با مقداری بیسکویت ترد بدون نمک یا نان مصرف شود

برای طعم دهی بهتر خاویار را میشود با سبزی هایی مثل شوید یا جعفری تازه میل کرد ، پیاز خرد شده ، تخم مرغ آب پز و خامه ی ترش نیز همراه با خاویار طعم خوبی دارد

خاویار را معمولا برای غذای اصلی مصرف نمیکنند و مصرف آن بیشتر جنبه ی تجملی در میهمانی های خاص دارد ولی اگر آنقدر پول دارید که میتوانید بجای نهار یا شام خاویار میل کنید ، چرا که نه !


سرو کردن خاویار سرو کردن خاویار خوراک خاویار خوراک خاویار سرو خاویار سرو خاویار با تخم مرغ

https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=21&lid=0&catid=566&mid=116597
https://www.quora.com/What-does-caviar-taste-like
https://www.wikihow.com/Eat-Caviar
https://www.mydiet.com/food-of-the-czars-why-caviar-is-so-expensive/
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AE%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%A7%D8%B1
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090321040225AAu8ZST
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%81%DB%8C%D9%84%E2%80%8C%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C
https://en.wikipedia.org/wiki/Caviar

عکس انواع خاویار

این نوع میگو بسیار ساده و بسیار لذیذ است

مواد لازم برای دو نفر :
ربع کیلو میگو تازه یا یخ زده اگر دست رس نیست
یک ظرف آب نمک
ادویه مخصوص ماهی و میگو (برخی ماهی فروشی ها مخصوصا ماهی فروش های خوزستانی موجود دارند همچنین در فروشگاه ها و سوپر مارکت ها موجود است)
ابتدا میگو ها را در صورت نیاز تمیز و پاک میکنیم
یک عدد زرده ی تخم مرغ
نصف لیوان شیر

میگو-پفکی-با-سس

طرز تهیه :
برای اینکه میگو سفید شود در صورت تمایل میگو ها را 10 دقیقه در آب نمک شناور کنید ، دقت کنید که آب نمک زیاد شور نباشد و زمان زیادی هم میگو ها ها شناور نکنید چون به شدت شور میشود
سپس میگو ها را آبکش میکنیم
زرده ی تخم مرغ را در شیر حل میکنیم و میزنیم
سپس ادویه را در بشقاب میریزیم
میگو ها را در مخلوط شیر و تخم و مرغ فرو برده و خارج میکنیم و سپس در ادویه میغلتانیم
میگو ها را سرخ میکنیم
سپس میتوانیم میگو ها را با نان یا برنج یا خالی با سس و سالاد میل بفرمایید ، این روش بسیار آسان و سریع و بسیار لذیذ است


خواص میگو :

میگو

میگو سرشار از سلنیوم است ، سلنیوم برای تقویت مو و همچنین ناخن بسیار مفید است
میگو سرشار از پروتئین بسیار کم چرب است
میگو منبع عالی از ویتامین D است که برای جذب بیشتر و بهتر کلسیم و فسفر بسیار مفید است که برای استحکام دندان ها و استخوان ها ضروری است
میگو خاصیت ضد التهابی دارد
میگو سرشار از ویتامین های B12 است
میگو سرشار از امگا 3 است که برای جوان سازی پوست مفید است و ضد پیری است و برای قلب و عروق و پایین آوردن کلسترول بد ضروری است
همچنین میگو در درمان آرتریت ها سرطان ها و بیماری های عصبی و مغزی مثل آلزایمر موثر است

امروزه یکی از راز های سلامتی و جوان ماندن بیشتر روی آوردن به غذا های دریایی است

غذا-های-دریایی

در واقع میتوان گفت که پروتئین و چربی های موجود در غذا های دریایی نوعی اکسیر جوانی است ، به عنوان مثال امگا 3 که یکی از عوامل مهم در جوان ماندن پوست است در روغن جگر ماهی به مقدار زیادی یافت میشود
همچنین پروتئین موجود در غذا های دریایی یکی از بهترین انوع پروتئین حیوانی است ، بسیار زود جذب است و در ترشح هورمون رشد و کاهش چربی ها بسیار مفید است
همچنین ثابت شده است که فسفر موجود در غذا های دریایی باعث افزایش هوش میشود ، و ژاپنی ها و کره ای ها که بیشتر منابع غذاییشان از دریا است یکی از با هوش ترین انسان های زمین هستند

غذا های دریایی فقط شامل ماهی ها نمیشود بلکه شامل سخت پوستانی مثل خرچنگ ، میگو ، کریل ، هشت پا ، صدف ها و همچنین برخی کوسه ها که البته ممکن است در برخی ادیان به عنوان گوشت حرام معرفی شوند نیز هست
همچنین خاویار نیز یکی از موارد بسیار مهم در غذا های دریایی است
اما این همه ی ماجرا نیست غذا های دریایی دیگری نیز است ، بله گیاهان دریایی خوراکی هم منبع بسیار خوبی برای تامین انواع مواد و ویتامین های مورد نیاز بدن هستند

در این وبلاگ سعی دارم به معرفی غذا های دریایی ، مزیت ها و فواید  و روش های تهیه ی این غذا ها بپردازم

123